Fodpleje

Sådan plejer du dine fødder


Skyl fødderne dagligt

Lunken vand er bedst og det er tilstrækkeligt at skylle med i brusebadet. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at sæbe udtørrer huden.


Tør fødderne grundigt

Fødder skal tørres grundigt, når de har været våde, især mellem tæerne. På den måde kan du forebygge hud svamp, der trives i varme, fugtige og mærke omgivelser.


Klip neglene lige over

Neglen skal altid klippes lige over. Klipper du med ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, som kam danne betændelse. Sker det, book en tid hos mig.


Brug creme

Smør fødderne ind i creme hver dag, når de er blevet skyllet. Cremen holder huden på fødderne smidig og forebygger hård hud og revner. Undgå at komme creme mellem tæerne.


Hård hud og ligtorne skal fjernes

Hård hud og ligtorne er tegn på, at dine fødder belastes forkert. Derfor kan der være god grund til at se nærmere på dit fodtøj. Du kan få hjælp til at fjerne hård hud og ligtorne hos os.


Motionere fødderne

Dine fødder har rigtig godt af at bevæge sig hver dag. Det styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan f. eks krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned. Klik her for læs mere om det.


Åndbare strømper

Skift til rene strømper hver dag. Sørg for at strømperne ikke strammer og brug så vidt muligt strømper, der er svedtransporterende eller lavet af naturmaterialer som bomuld, bambus. Strømper af kunststof som f. eks nylon forhindrer huden i at ånde, så sved og fugt bliver i strømpen.


Tjek dine sko

Om dine sko passer til dine fødder ved at tage sålen ud og stille dig oven på den. Stikker dine fødder ud over sålen, går du i for små sko. Det kan påvirke dine fødder og ændre din naturlige fodform.


Overveje indlæg

Hvis dine fødder har fejlstillinger, kan du gå på en uhensigtsmæssigmåde, hvilket kan give dig smerter helt op i ryggen. Du kan derfor have glæde af et indlæg, der kompenserer for fejlstillingerne og give dig en bedre gang. Hvis indlæg skal virke, skal de fremstilles individuelt til dine fødder og behov. Det kan du få gjort hos os på baggrund af en gang og fodanalyse.


Sko efter gøremål

Dine fødder har det faktisk bedst i sko, der passer til det, du er i gang med. Derfor skal du vælge forskelligt fodtøj, alt efter om du skal på arbejde, til ste, dyrke sport eller slappe af.