Hård hud på fødderne


Overbelastning af huden på hælen er den væsentligste årsag til dannelsen af hård hud. Det kan skyldes en nedsat tykkelse af stødabsorberende væv på hælene, en tung gang eller gang på et hårdt underlag som betongulv, overvægt eller tungt arbejde, benyttelsen af træsko eller sko med en tynd, hård sål/lædersåler og tør hud. Den hårde hud gør risikoen for revner i hælen. Opstår som en reaktion på en belastning, der er større end hudens forhold er beregnet til. Huden og det underliggende væv er konstrueret til at modstå visse påvirkninger, så som at blive trådt på, modvirke betændelser, tage imod stød og virke som støddæmper ved gang, løb og spring.


Hård hud kan skabe irritation i huden med det resultat, at huden fortykker sig yderligere. Desuden skal man gennemgå sit fodtøj og undersøge dets såler.


Det anbefales at benytte fodtøj med en lidt kraftig sål af et stødabsorberende materiale samt fast hælkappe. Træsko bør helst undgås. I særlige tilfælde kan vi fremstille et stødabsorberende hælindlæg.


Vigtigt at smøre dine fødder ind i fodcreme hver dag, for cremen forebygger hård hud og revner i hælen!