Ligtorne

Ligtorn er hård hud, som går indad pga. for stort og konstant tryk.

En ligtorn kan ses alle trykbelastede steder som stødepude under forfod, oven på tæer, spidsen af tæer, mellem tæer (blød ligtorn) eller hælregionen eller yder siden af foden ved knoglefremspring ved led. De kan give smerter, fordi den trykker på nervespidserne.


Årsagen kan være forkert fodtøj som er for kort, spids, for lavt tå kappe, høje hæle eller indvendig syninger i strømper, der generer og belaster en afgrænset del af huden på foden. Ligtorne kan også skyldes tungt arbejde, overvægt eller fejlstillinger på f. eks tæer (optimist tå. skæve stor tå, nedgroede negle eller svamp i negle) eller en nedsunken forfod. Ligtorne kan også forekomme mellem tæerne og kan være meget smertefuld.

 

Vigtigt med fodcreme til dagligt for forebyggelse af hård hud og ligtorn, fordi fugtighed er med til at bevare hudens elasticitet og forebygge tør hud og hælrevner.


Komplikationer: Ligtorn med indvækst af blodkar fra underhuden(Calvus Vaskulare), Ligtorn med indvæskt af kar og nerver fra underhuden(Neurovaskulare), eller Bursitis som er inflammation i slimsæk pga. konstant påvirkning af vævet, især ved knyst eller oven på tæer og de kan udvikle sig til knoglehinde betændelse (periostitis) - Derfor er det så vigtigt med aflastning ved området!!! 

 

Vi fjerner ligtorne på en sikker og skånsom måde og kan vejlede dig i forholde til at undgå en ny ligtorn.

Vi fremstiller en aflastning ved ligtorn mellem tæerne, der glider mod hinanden og indlæg ved fejlstillinger, hvor belastede områder bliver aflastet. 

Vi vejleder dig i valg af fodvenligt fodtøj, strømper, brug af aflastede indlæg og bedre egenomsorg.